Vmware Workstation 15 kurulumu ve genel yapılandırma
Merhabalar Bu yazımızda Vmware Workstation 15 kurulumu yapacağız ama öncesinde Vmware Workstation nedir ne işe yara bahsedelim.
Vmware Workstation , Fiziksel Bilgisayar üzerine Sanal olarak Birden çok İşletim sistemi kurmamızı sağlar. Tabi ki bunu sağlarken de bilgisayarımızın donanımını kullanır ve Fiziksel bilgisayar ile sanal makine arasında bir köprü vazifesi görür.
Vmware Workstation genel olarak Windows üzerinde kullanılmaktadır ama Linux işletim sistemi üzerine de kurabilirsiniz biz makalemizde Windows işletim sistemi üzerine Vmware Worstation 15 programını kuracağız.
Vmware Workstation ne işimize yarar ? Workstation içine istediğimiz özelliklerde sanal makineler kurarak kendi test ortamımızı oluşturabiliriz.Örnek olarak;
- Fiziksel olarak kullandığımız makinemize bir update yüklemeden önce Worstation içine kurmuş olduğumuz bilgisayarda test edebiliriz.
- Fiziksel Makinemize yüklemek istemediğimiz uygulamalar olabilir bunlarıda Workstation içine kurmuş olduğumuz bilgisayarlarda yükleyip kullanabiliriz.
- Bir Windows kullanıcısı olarak Linux işletim sistemlerine merakınız olabilir bunlarıda Workstation ile test imkanı bulabilirsiniz.
Vmware Workstation 15’in desteklediği İşletim sistemleri Listesine Bu Link‘ten ulaşabilirsiniz.
İlk olarak Şuan en güncel sürüm olan Vmware Workstation 15’i indirelim ben Vmware’in sitesinden indireciğim isterseniz sizde burada ki Link‘ten vmware’in sitesinden en güncel sürümü indirebilirsiniz.
1.Adım: İndirmiş olduğumuz Vmware Workstation 15 setup dosyasını çalıştıralım.
2.Adım: Yönetici izni isterse evet diyerek devam edelim.
3.Adım: Setup Wizard karşımıza çıktı Next Diyerek devam ediyoruz.
4.Adım: Lisans Anlaşmasını okuyup kabul ediyoruz. Next diyoruz.
5.Adım: Görmüş olduğumuz seçenek Gelişmiş Klavye Sürücüsü Yüklensinmi diye soruyor isteyenler yükleyebilir restart gerektirebilir. Ben bu seçeneği seçmeden devam ediyorum.
6.Adım: Otomatik Update ve Vmware geliştirme programına katılmak istemiyorsanız tikleri kaldırın ben kaldırarak devam ettim.
7.Adım: Masaüstüne kısayol oluşturulsun mu ve başlangıç programlarına atansın mı diye seçenekler geldi ben defaultta bırakıp devam ediyorum. Bilgisayarınızı restart ettiğinizde workstation 15 programının başlamasını istemiyorsanız altta li tik’i kaldırmanız gerekmekte.
8.Adım: Artık yükleme işlemine başlayabiliriz. Install diyerek devam edelim.
9.Adım: Yükleme işlemi Başladı, Bitmesini bekleyelim.
10.Adım: Yüklemi işlemi bitti. Finish diyoruz ve kurulumu bitiriyoruz.
11.Adım: Masaüstüne oluşturduğu kısayola tıklayıp programı açalım, Karşımıza Lisans ekranı geliyor, Satın almış olduğunuz bir lisans var ise lisansı girebilirsiniz ben Trial olarak devam ediyorum.
12.Adım: Evet Programımız açıldı artık istediğimiz sanal makineleri kurabiliriz. Vmware ile ilgili konular için takipte kalın.
Bu yazımızda Vmware Workstation 15 Kurulumundan ve özelliklerinden bahsettik.
Bir Sonra ki makalede görüşmek dileği ile “Taha Kadir BAYDAR”…
- Office 365 Mail Gruplarını Genel veya Özel Yapma (Başkasının Grup Maillerini Okuma Olanağı Vermemek için) - 27 Şubat 2019
- Vmware Esxi 6.7.0U1 Kurulum ve gereksinimler - 27 Aralık 2018
- Rufus ile Bootable Esxi 6.7.0U1 Kurulum Rehberi - 24 Aralık 2018
Yorum yapan ilk sen ol.